Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen několik poznámek k prvnímu bodu - EET :

1. Příklad se směnárnou a výměnou peněz je přitažený za vlasy. Nelze určit, jestli při konverzi měn dochází ke kurzovému zisku či ztrátě - peníze jak známo nemají adresu. Dále u EET není rozhodné, zda při transakci dochází ke zdanitelnému zisku.

Při výměně peněz ve směnárně podnikatel přijímá nabídku směnármy - je tedy kupující a nikoliv prodávající.

2. Při nahodilém prodeji např. katalogů na veletrhu se jedná o " příjem je z hlediska obvykle přijímaných tržeb ojedinělý" - par. 6 zákona. - kde je tedy problém ?

3. Povinnost hlásit daňové správě rozprodej podniku není, pokud je mi známo, nikde v legislativě zakotven (pokud se mýlím, prosím o odkaz), takže není ani jeho definice. Ale i pokud se budeme držet pojmu "rozprodej strojů", těžko si představit, že bude požadována platba hotově.A pokud ano, tak stropem pro takový prodej je částka 10.000 EUR, což je max. částka pro platbu v hotovosti dle zákona o praní špinavých peněz.Zbývá tedy platba šekem (nutno ověřit krytí) nebo směnkou (další náklady na právníka, protože málokdo si umí zkontrolovat nezávadnost směnky). Takže zbývá bankovní převod, který ale nepodléhá EET.

V textu jsou i další nepřesnosti - účtenkovka, Profrost.. Dál jsem to nečetl, je to opravdu velmi dlouhé a po nalezení zjevných nepřesností klesla I motivace k dalším,u čtení.

Na závěr dodám, že určitě nejsem příznivcem EET ani dalších Babišových lumpáren, ale hledat chyby za každou cenu je mi taky proti srsti.

0 0
možnosti

Dobrý den!

Ad 1.: Uskutečněný (realizovaný) kurzový zisk, nebo naopak ztrátu podnikatel určit může. Pokud neví, za kolik měnu, kterou nyní prodává, v minulosti nakoupil, musí ji ocenit ("vyskladnit") na základě nějakého pomocného ocenění, tak jako se ve firmách vyskladňují i některé zásoby (typicky třeba uhlí, pokud je na skladě smícháno více dodávek za různé ceny).

Ve směnárně skutečně podnikatel přijímá nabídku směnárny a je tedy kupujícím (odběratelem), nicméně to ho nijak neosvobozuje od EET (pokud si směnil peníze kvůli svému podnikání podléhajícímu EET a dosáhl kurzového zisku).

Ad 2.: Pokud firma běžně prodává např. online katalogy (nebo příp. i papírové katalogy placené zákazníky bankovním převodem), jak to jistě některé firmy dělávají, a potom jen jedinkrát (třeba po mnoha letech) takový katalog prodá v hotovosti, okamžitě se na ni vztahuje EET (tj. už musí být přihlášena k EET apod. a nejpozději v okamžiku prodeje (popř. podle daňové správy už v okamžiku případné zálohy) musí tuto "evidovanou tržbu" online evidovat). Zkrátka od EET není osvobozen prodej, který je v hotovosti ojedinělý (třeba i zcela výjimečný), ale pouze prodej, který je ojedinělý celkově. Firma tak může kvůli jedinému (tedy zcela ojedinělému) prodeji v hotovosti spadnout pod povinnou EET.

Ad 3.: Daňová správa si může namátkovou kontrolou ve firmě zjistit, jestli rozprodávala svůj dlouhodobý (investiční) majetek. Jestli jí to nestačí, může být do zákona přidána povinnost např. každoročně odeslat na finanční úřad příslušných pár řádků z rozvahy (či z evidence majetku). Je proto zbytečné, aby firmy a živnostníci museli posílat online na společnou centrálu údaje o rozprodávání svého majetku. Kdyby přitom ten stejný majetek prodali jednorázově (v hotovosti apod., před zásahem ústavního soudu patřilo pod EET i placení kartou), nic v rámci EET hlásit nemusejí, protože by se jednalo pouze o ojedinělou tržbu (na rozdíl od postupného rozprodávání).

S pozdravem a přáním šťastného roku 2019

Kuba

0 0
možnosti

Přesto, že jste napsal něco v délce britské encyklopedie, poctivě jsem to přečetla. Pokud je vámi napsané pravda a máte důkazy, proč nepodáte trestní oznámení? V opačném případě stačilo napsat: Nemám rád Babiše a závidím mu jeho majetek.:-(

0 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Přečetl jsem si jen seznam a už mě to přestalo bavit. Pokud si jste tak jistý, že víte něco víc než policie, tak pošlete další anonym. A až vám dojdou šrapnely na Babiše, můžete pokračovat třeba Kalouskem a dalšími hochy ze sněmovny. Teď si tam upekli zákon, podle kterého budeme platit za vodu, která při dešti steče z našich střech a ploch do kanálu. Což zkusit zjistit, kolik bylo v obálkách od lobbistů firem, které na téhle prkotině vydělají miliardy? Což se investigativně zaměřit na FVE? Komu ve skutečnosti patřily ty všechny FVE, které se stihly postavit v zákonném termínu a na které každoročně doplácíme a budeme ještě dlouho doplácet 45 miliard?

1 4
možnosti

P34e27t14r 11B54u37r35i24a74n

28. 12. 2018 14:54

Platbu za dešťovou vodu stékající ze střech do kanálu už dávno vymyslela levice (2001, premiér Zeman), stejně jako zákon FVE (2005, Paroubek).

2 0
možnosti

P52e35t78r 76B67u53r97i51a83n

28. 12. 2018 7:48

Dlouhé, místy až příliš odborné (ale asi je potřeba), ale zase čtivé a hlavně dost odkrývající. Karma a palec nahoru. R^

7 0
možnosti

Houževnatě jsem celý článek vstřebal. Nejsem sice tak odborně erudován - nicméně Vaše sdělované mne uztvrzuje ve dlohodobé domněnce :

1) A. Babiš je soukromý predátor. Pozvedl své kořistnění na novou, sofistikovanou úroveň, obohacenou Profi Píárem. Jde o klasického, účetního zloděje, který žije z prostředků druhých a ty - Dokonce je neplacením Daní poškozuje .

2) Své konání by nebyl schopen provozovat bez krytí. Zde je záhadný motiv M. Zemana, který mu předal podstatné součástí NH a upřednostnil jej - před výhodnějšími nabídkami. Reálně došlo k poškození zájmů ČR .

3) A. Babiš pochopil, že je třeba jít dále - zajištěním své imunity. Postupně ovládá Stát a korumpuje své zpřízněné výhodnými posty. Hnutí ANO je prázdnou slupkou bez idejí a s Hradem vytváří nový Byzantsko - Oligarší model.

4) Nejasnost, jeho prvotních zdrojů - Zakládá bezpečnostní rizika! Je v nepřetržitém střetu zájmů - Svého konání a směrování ČR! Dříve či později dojde ke zlomu, protože je snadno vydiratelný. V podstatě se již děje - Zastavením Dotací.

5) Bezbřehost jeho politických snah se přizpůsobuje jeho voličské základně. 50% příznivců je starších 60 let, zejména pak z malých obcí. Je příznačné, že jde o identickou skupinu podporovatelů M. Zemana. Ti se obsahem Vámi popsaného absolutně nezaobírají. Naopak, byli podplaceni důchody a slevami na vlak. Mj., jak málo chybělo, aby ještě byly Obědy zdarma ! Závěr - Naše země nám byla Ukradena slovenským agtentem STB! V podstatě i neuvěřitelné ... [>-]

6 0
možnosti
Foto

Dal jste si s tím práci, ale takto v celku to nikdo číst nebude, je to moc dlouhé. Lepší by bylo to rozdělit tak na pět částí a zveřejňovat to postupně.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS